Voedsel Veur Mekaar

Welkom bij de club!

Met deze eerste nieuwsbrief trappen we dit gave initiatief officieel af en brengen we jullie op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Maar we stellen ons eerst even voor!

De vereniging is een initiatief voor én door enthousiastelingen uit Bentelo en omgeving. Inmiddels hebben al ruim 30 huishoudens uit de regio definitief laten weten graag mee te doen! Er is plaats voor ongeveer 100 huishoudens.

Om de vereniging in goede banen te leiden is het bestuur van de vereniging inmiddels gevormd. Dat betekent dat we nu écht van start gaan! Wie zit er in het bestuur?

Voorzitter: Eric Holterman
Secretaris: Nadia Papillon
Penningmeester: Joris Kodde

Hoofd tuinieren en meesters: Annelies Bloed
Hoofd facilitair: Xander Borre
Hoofd communicatie & activiteiten: Laura Klis

We komen de definitieve inschrijving bij de KVK ook een stap dichterbij, want donderdag wordt de notariële akte getekend bij de notaris.
Daarna volgt de inschrijving bij de KVK en het aanvragen van een bankrekeningnummer.

Hoe gaan we moestuinieren?

De moestuin wordt volgens het No-dig principe opgezet. Dit houdt in dat we niet jaarlijks de tuin gaan spitten. Maar we maken bedden met een dikke laag compost. Jaarlijks wordt de grond losgemaakt met een grelinette en wordt een nieuw laagje compost opgebracht. Omdat dit jaar het eerste jaar is wordt eerst karton over het gras uitgerold. Door het karton onderdrukken we de onkruidzaden die nu in de grond zitten en komen de voedingsstoffen na een tijdje beschikbaar voor onze groentes.

Wanneer starten? We zijn al gestart!

Sinds eind januari 2021 zijn we al volop aan de slag.
Benieuwd wat we allemaal gedaan hebben?

Volg ons op Facebook en Instagram!