Vereniging

Samen één community!

De vereniging is een burgerinitiatief voor én door enthousiastelingen uit Bentelo en omgeving. Als leden van de vereniging zijn we samen eigenaar van de community-moestuin. Om een zo goed mogelijke oogst te behalen hebben wij bewust gekozen om een professionele tuinder in dienst te nemen. Hij verbouwt samen met de vrijwilligers de groentes, aardappels, kruiden en fruit.

Inmiddels hebben we al veel leden uit de regio, die samen met ons deze groene uitdaging aan zijn gegaan! Maar hoe werkt de vereniging nou precies?

Eerste en tweede ring

De vereniging bestaat uit een eerste en een tweede ring. De eerste ring omvat het gezamenlijk beheren en onderhouden van de collectieve moestuin. We hebben daarvoor twee percelen in pacht, beide in Bentelo. De tweede ring omvat voedsel dat niet in de moestuin verbouwd wordt, denk hierbij aan zuivel, eieren, vlees enzovoort. Met de vereniging kopen we dit lokaal inkopen bij boeren – oftewel steun de boer!

We stellen ons even voor!

Om de vereniging in goede banen te leiden hebben we een bestuur gevormd. Het bestuur houdt de vereniging draaiende. Ken jij de bestuursleden al?

Voorzitter: Eric Holterman
Secretaris: Patricia Karg & Nadia Papillon
Penningmeester: Joris Kodde
Coördinator tuinders: Annelies Bloed
Coördinator facilitair: Xander Borre
Coördinator communicatie & activiteiten: Laura Klis
Algemeen lid: Henri Braat

Draag een steentje bij!

Om elk lid in zijn of haar kracht te zetten, hebben we ervoor gekozen om werkgroepen op te zetten. Vanuit het principe ‘niets is verplicht, alles is vrijwillig’. Elk lid kan onderdeel uitmaken van één of meerdere werkgroepen.

Tot nu toe hebben we onderstaande werkgroepen opgericht. Elk bestuurslid vertegenwoordigd een van deze werkgroepen.

  • Werkgroep tuinieren (moestuinieren)
  • Werkgroep activiteiten (bbq, schoolbezoeken, workshops,…)
  • Werkgroep communicatie (website, social media,…)
  • Werkgroep administratie en financieel (kascommissie, ledenbestand,…)
  • Werkgroep facilitair (electronica, meubilair,…)
  • Werkgroep tweede ring (organisatie opzet tweede ring)

Vind jij het leuk om activiteiten te organiseren, lekker te tuinieren of administratief bezig te zijn? Wees welkom! Laat het ons dan weten via info@voedselveurmekaar.nl (als je al lid bent) of kruis je favoriete werkgroep(en) aan in het inschrijfformulier (als je nog geen lid bent).